Mer bærekraftige profileringsprodukter

Bærekraftige klær

Ecoprofil tilbyr profilprodukter av høy kvalitet som skåner miljøet.

Produkter som bevarer miljøet

Ecoprofil.no tilbyr mer miljøvennlige og mindre klimabelastende profilprodukter. Måten vi plukker ut sortimentet vårt er delvis gjennom sertifiseringer som anses som legitime og seriøse: Alle våre produkter skal ha en eller flere av sertifikatene listet opp under. Minst like viktig er hvordan bedriftene vi samarbeider med har et kontinuerlig arbeid rundt miljø, klima og arbeidsvilkårene til de ansatte. Gjennom både bærekraftrapporter og/eller telefonsamtaler med den enkelte produsent er vi trygge på at selskapene har en helhetlig plan rundt et grønt skifte.

Sammen med alt dette er kvaliteten på produktene minst like viktig. En stor klima og miljøbelastning ligger nettopp i produksjon av klær: Bare å produsere én enkelt t-skjorte krever blant annet 1400 liter vann. Jo dårligere kvalitet, des større overforbruk. For oss er det derfor i tillegg til sertifiseringene like viktig at klærne er slitesterke og har lang holdbarhet. Produktene vi tilbyr skal være helt i toppsjiktet kvalitetsmessig. Skulle uhellet være ute og plagget ditt bli skadet, er det ofte en enkel jobb å reparere det. Forhåpentligvis kan du og bedriften din ha glede av det dere handler fra oss i årevis.

Velger du et produkt fra Ecoprofil er du med å bidra til et mer bærekraftig samfunn.

Vi jobber med å få inn flere produkter og produktkategorier.

"Å produsere en t-skjorte krever ca. 1400 liter vann"

Sertifiseringer

Et ufravikelig krav hos oss er sertifiseringene. Har vi svak dokumentasjon eller mangelfull sertifisering på et produkt får det selvsagt ikke plass i varehyllene våre. Samtlige av våre produkter er sertifisert fra en nøytral tredjepart.

Sertifiseringsordningene dekker ulike felt,avhengig av materialet produktet er laget av. Det kan enten bety at de har en høy andel økologiske materialer eller inneholder resirkulerbare stoffer. I tillegg har noen av varene Fairtrade stempelet.

Bli kjent med sertifiseringene

B CORPORTATION

B Corporation bedrifter er virksomheter som oppfyller høye standarder for sosial og miljømessig fremferd, offentlig åpenhet og har et juridisk ansvar for å balansere overskudd og formål. B Corporation ønsker å omdefinere bedriftens suksess til å innebære en mer inkluderende og bærekraftig økonomi.

Les mer om standarden her

Gruner Knopf

Grüner Knopf er et globalt sertifiseringsmerke under tilsyn av tyske myndigheter. Den er åpen for alle selskaper som produserer og/eller selger tekstiler. For å kunne ta i bruk sertifiseringen må 46 sosiale og miljømessige standarder oppfylles.Les mer om standarden her:

Les mer om standarden her

Myclimate

Myclimate fremmer innsamling av kunnskap om CO2-reduksjon, øker bevisstheten og inspirerer til langsiktig klimabeskyttelse. For å nå disse målene, jobber myclimate med skoler, institusjoner og bedrifter

Les mer om standarden her

Fair Wear

Fair Wear Foundation (FWF) er en organisasjon som jobber med merkevarer, fabrikker, fagforeninger, ideelle organisasjoner og myndighete for å forbedre arbeidsforholdene for ansatte i tekstilbransjen.

FWF baserer sitt arbeid på fire hovedprinsipper:

  • Sikre at menneskerettighetene innen forsyningskjedene blir respektert
  • Sikre gode arbeidsforhold på arbeidsplassen i klesfarbrikkene.
  • Tilby de ansatte en telefonlinje de kan kontakte om deres rettigheter blir krenket.
  • Oppmuntre til samarbeid mellom fabrikker, merkevarer og andre interessenter.

Les mer om standarden her

EU ECO LABEL

Er tilsvarende Svanemerket i Norge. Produsentene må dokumentere at produktene deres er i tråd med en rekke helse og miljøkrav gjennom hele produktets syklus.

EU Eco label oppfordrer til å redusere avfall og CO2 under produksjonsprosessen og å utvikle produkter som er slitesterke, enkle å reparere og kan resirkuleres.

Les mer om standarden her

SA8000

SA8000 er en forkortelse for Social Accountability 8000. Det er internasjonal standard for etiske retningslinjer (code of conduct) på arbeidsplassen. Sertifiseringen skjer gjennom et uavhenigig byrå.

Man tar utgangspunkt i FNs mennekerettserklæring, FNs konvensjon om barns rettigheter og FNs konvesjon om å avskaffe diskriminering av kvinner.

Les mer om standarden her

Nordic Swan Ecolabel (Svanemerket)

Svanemerket er det offisielle miljømerket for Norden, etablert av Nordisk ministerråd. Svanen sertifiserer at produktet tar ansvar rundt miljøpåvirkningen fra råmaterialet til ferdig produkt. I Norge er det Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet som forvalter merket.

Les mer om standarden her

OKEKO-TEX (TRYGGE TEKSTILER)

Oeko-Tex symbolet bekrefter at det ferdigstilte plagget ikke inneholder allergi eller kreftfremkallende kjemikalier. Det garanterer at produktet er kompatibelt med REACH og oppfyller alle  standarder til EUs kjemiske regulering. Merket er ikke et økologimerke.

Les mer om standarden her

Bluesign

Bluessign er en miljøstandard som jobber for en bærekraftig tekstilproduksjon. De gjennomgår og overvåker hele produksjonsprosessen og tar sikte på å fjerne stoffer som er potensielt skadelige for helse og miljø. I tillegg skal man minimiere utslipp av vann,jord og luft og fabrikkforholdene skal være godkjent i forhold til helse og sikkerhetskrav.

Bluesign krever full åpenhet rundt kjemikaliene som brukes i produksjonsprosessen. Flere kjente merkenavn er tilsluttet standarden, bla. Helly Hansen, North Face, Patagonia og Marmot.

Les mer om standarden her

Fairtrade

Er en internasjonal merkeordning som sørger for bedre arbeidsvilkår og betingelser for bønder og arbeidere i fattige land. Det kan dreie seg om bedre lønn og bedre arbeidsforhold for de ansatte og beskyttelse av miljøet. Fairtrade standardene bidrar til et mer bærekraftig jordbruk og et bedre liv for bønder og arbeidere i Afrika,Asia og Latin-Amerika.

Les mer om standarden her

GOTS (GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD)

Kravet til GOTS er at 70% av fibrene skal være økologisk dyrket. Det stilles  strenge krav til miljø, helse og sikkerhet for de ansatte, i tillegg til de kjemiske prosessene. GOTS har egne sertifiseringsorganer som tar seg av inspeksjoner og sertifiseringer.

Les mer om standarden her

GRS (GLOBAL RECYCLE STANDARD)

GRS er en internasjonal standard som kontrollerer at det brukes resirkulerte materialer i tekstiler. Målet er hele tiden å øke bruken av resirkulerte materialer og får å få GRS sertifisering må minst 20% av materialsammensetningen ha et resirkulert opphav.

GRS stiller dessuten viktige krav i hele leverandørkjeden , fra sosiale forhold, kjemiske prosesser til sporbarhet. Alt må godkjennes av tredjepart.

Denne standarden brukes ofte av produkter laget av polyester, som tekniske klær. Det er verdt å vite at disse produktene ofte slipper ut mikroplast spesielt under vask. Det anbefales derfor å vaske denne type plagg i en vaskepose. Dette kan du for eksempel kjøpe her: https://en.guppyfriend.com/

Les mer om standarden her

Mer bærekraftig profilering

userleafuser-pluscartmagnifiercrossmenu